duminică, 12 septembrie 2010

Haiduci sa fim, ca de ciocoi nu ducem lipsa.

România a devenit un sistem corupt, care supravieţuieşte doar din inventarea unor noi biruri. Dările mari sărăcesc peste măsură omul de rând, iar săracul sărăceşte sistemul căruia îi aparţine. Dornici să bage mai uşor bani în vistierie, guvernanţii au făcut ca aproximativ 56.000 de oameni să rămână fără un loc de muncă, iar 26.000 de firme şi-au încetat activitatea. Credeţi că bugetul e mai gras? Nici vorbă, e doar mai sărac cu 100 milioane lei.

România sărăceşte pentru că birurile sunt multe şi grase. Avem de plătit 113 taxe. Dublu decât sârbii sau de 56 de ori mai mult faţă de suedezi. Ba mai mult, pentru a le da banii trebuie să milogim ca proştii la uşile lor. Un studiu al Băncii Mondiale arată că pentru a-şi plăti toate dările, românul stă la cozi trei zile şi trei nopţi. Nu ştiu pe la alţii cum e, dar eu când m-am dus la finanţe să-mi plătesc dările, am stat la coadă la fel cum stăteam când eram copil aşteptând maşina de pâine. Pentru ce? Ca să susţin din munca mea incompetenţa guvernanţilor şi un aparat bugetar populat peste măsură cu arnăuţi şi cocote de birou. Culmea este că suntem din ce în ce mai puţini plătitori de impozite. Dacă în anii `90 România avea zece milioane de salariaţi care plăteau impozite şi mai puţin de un milion de bugetari, acum sunt 4,5 milioane de salariaţi şi aproape două milioane de bugetari.

De parcă nu era îndeajuns să sufăr că-s jupuit de biruri şi furat de stăpânire, mai sunt şi umilit de ciocoi. Am renunţat să mai bag lumea în seamă la televizor, că mă ia furia. Ghiftuiţi şi aroganţi, ciocoii se dau în spectacol seară de seară. Prostimea consumă acest spectacol trist, fără a digera intelectual semnificaţia sa.

Data viitoare când îl mai zăriţi pe Silviu Prigoană etalându-şi talentele de prost gust şi consoarta grasă, să ştiţi că spectacolul acesta nu-i făcut decât pentru a vă mai râde odată în nas. De ziua lui, era sărbătorit ca un adevărat model naţional şi toţi trâmbiţaşii şi vornicii s-au grăbit să-i pupe mâna. Şi atât de mult l-au alintat, până când şi el s-a săturat, exclamând: „Mă simt ca Ceauşescu acum că toata lumea îmi cântă pe la televizor”.

Până şi apariţiile televizate ale preşedintelui Băsescu au devenit simple emisiuni de bancuri. Peste 60 la sută dintre apariţiile televizate ale oamenilor politici se rezumă la răfuieli inutile, analize fără scop şi distracţii de can-can. Restul apariţiilor sunt rezervate dezbaterilor, care nu ajung la nici un rezultat. Prostimea consumă, iar ciocoiul îi râde-n nas. Vorbele ministresei Elena Udrea se lipesc bine aici: „E vina mea că sunt frumoasă şi inteligentă?” (Revista Gente, ianuarie 2010). Bine că suntem noi proşti.


STĂPÂNII PUPĂ ICOANE ŞI FAC CRUCI NUMAI CÂND ÎI VEDE CINEVA, CÂND ESTE VORBA SĂ PUNĂ OSUL SĂ RIDICE BISERICA SE FAC NEVĂZUŢI. CICĂ STATUL MODERN E FĂRĂ DREAPTA CREDINŢĂ, CĂ AŞA VOR STRĂINII. NU VĂ DAU LISTE DE DOMNITORI CARE S-AU BĂTUT PENTRU CREZUL NOSTRU, CĂ-I ŞTIŢI PREA BINE. DAR CE N-AU REUŞIT SĂ FACĂ STRĂINII CU SABIA, FAC ĂŞTIA DE AZI CU PLECĂCIUNEA. NE-AU SPUS STRĂINII CĂ UNIUNEA EUROPEANĂ NU ARE UN FUNDAMENT CREŞTIN ŞI CĂ NOI AR TREBUI SĂ FACEM ASCULTARE DE VORBELE LOR. ŞI S-AU APUCAT NIŞTE DESCREIERAŢI SĂ SCOATĂ ICOANELE DIN ŞCOLI, SĂ LE IA COPIILOR ORELE DE RELIGIE, IAR ACUM SE GÂNDESC LA LEGI CA SĂ MAI DIMINUEZE INFLUENŢA CREŞTINISMULUI.

IATĂ AICI CÂTEVA MOTIVE PENTRU CARE MI-AŞ LUA CALUL ŞI PISTOLUL ŞI M-AŞ DUCE SĂ-MI CAUT DREPTATEA ÎN MUNŢI. CĂ DORUL DE HAIDUCIE NU-I ALTCEVA DECÂT CHEMAREA SPIRITULUI CREŞTIN ROMÂNESC.

Un comentariu: